Vuoden Kissa -kilpailu

URK:n Vuoden Kissa 

URK palkitsee vuosittain jäsentensä menestyneitä kissoja Vuoden Kissa -kilpailussa. Parhaat kissat poimitaan suoraan Kissaliiton ranking-listalta ja palkitaan vuoden 2024 aikana.

Palkittavia ovat aikuinen uros, aikuinen naaras, kastraattiuros, kastraattinaaras, nuori, siitosuros, siitosnaaras ja veteraani erikseen kaikista kategorioista. Lisäksi palkitaan vuoden kasvattaja erikseen kaikista kategorioista sekä vuoden kotikissa ja vuoden kotikissaveteraani.

Kissa osallistuu automaattisesti Vuoden Kissa -kilpailuun, kun kissan/kissojen kaikki omistajat ovat URK:n jäseniä ja antaneet äänensä URK:lle. Kasvattajaluokkiin osallistuvat ne kasvattajat, jotka ovat URK:n jäseniä ja antaneet äänensä URK:lle. Jos kasvattajanimi on yhteisomistuksessa, tulee kaikkien omistajien olla URK:n jäseniä ja äänensä yhdistykselle antaneita. Palkittavalla kissalla tulee olla rankingissa vähintään 3 tulosta kaikissa luokissa lukuun ottamatta veteraaniluokkaa, jossa riittää 1 tulos. Kunkin kategorian ja luokan voittaja saa tuotepalkinnon, sijat 2 ja 3 palkitaan diplomein.

Tulokset poimitaan Suomen Kissaliiton kissapistelaskennasta Omakissa-järjestelmässä. 
Voittajat julkaistaan Kissaliiton vahvistettua ranking-tulokset. URK on henkilökohtaisesti yhteydessä voittajiin.

 

Kissaliiton Vuoden Kissa -ranking:


Kaikki kilpailuvuoden aikana kotimaisiin näyttelyihin osallistuneet Kissaliiton rekisteriin merkityt kissat osallistuvat automaattisesti Vuoden Kissa -kilpailuun. Kissan omistaja voi halutessaan kieltää kissansa ottamisen mukaan kilpailuun ilmoittamalla siitä kirjallisesti liiton toimistoon viimeistään seuraavan vuoden tammikuun 15. päivään mennessä. Ilmoituksen voi tehdä jo kilpailuvuoden kuluessa, vaikka heti vuoden alettua, jos omistaja näin haluaa.