Jäsenille

Ajankohtaista

 

Jäsenetuja

 

1.1.2016 yhdistyksemme aloitti yhteistyön Kattipuodin kanssa. Kattipuoti tarjoaa jäsenillemme jäsenetuna -10% kaikista Kattipuodin nettikaupasta tehdyistä ostoista, myös tarjoustuotteista. Tilauskoodi on urk2016. www.kattipuoti.com
 

Kissaliiton/toimikuntien posti

Yhdistysten jäsenten lähettämät Suomen Kissaliiton hallitukselle ja toimikunnille osoitetut asiat tulee aina lähettää oman yhdistyksen kautta. Kissaliiton toimikunnat eivät voi ottaa yhdistysten jäseniltä asioita suoraan käsiteltäväksi. URKissa Kissaliiton hallitukselle ja toimikunnille käsiteltäväksi lähetettävät asiat lähetetään URKin sihteerille.

 

"URK:n vuoden kissa" -kilpailu

Täältä löytyvät ohjeet "URK:n vuoden kissa" -kilpailuun.

 

Näyttelytiedotteet

 

URKin kummitoiminta

URKin kummitoiminnan yhteyshenkilö on Sanna-Leena Santapakka.

URKin kummitoiminnan tarkoituksena on saada jokaiselle uudelle halukkaalle jäsenelle oma kummi, joka auttaa oppimaan kissanäyttelymaailman tavoille. Kummitoiminnasta vastaava järjestää sinulle kummin kissasi omasta kategoriasta, jolloin kummi tietää parhaiten miten kissa esitetään ja mihin ryhmään, väriin yms. kissa kuuluu. Jokaiselle uudelle tai vaikka vanhallekin jäsenelle löytyy oma kummi ohjaamaan ensimmäisten näyttelyiden läpi. Luotamme siihen että uuden kissan omistaja on saanut jo kasvattajaltaan tarvittavat perustiedot kissan turkin pesuista ja hoidoista jolloin kummin tehtäväksi jää sitten sen lopputuloksen esille saattaminen näyttelyssä yhdessä uuden jäsenen kanssa. URKilla on "kirjastossaan" myös muutamia valmiita näyttelyverhoja lainattavaksi.

Joten te jäsenet jotka vielä emmitte siihen ekaan näyttelyyn ilmoittautumisessa, ei tarvitse enää harkita! Rohkeasti yhteys kummitoiminnasta vastaavaan, joka toimittaa sinulle näyttelyoppaan, avustaa näyttelyyn valmistautumisessa ja ohjaa sopivan kummin siipien suojaan!

 

Rokotukset

Muista ennen jokaista näyttelyilmoittautumista tarkistaa kissasi rokotukset, jotta ne ovat näyttelysääntöjen mukaiset! Säännöt rokotuksista näyttelyissä eivät välttämättä ole sama asia kuin kissan rokotusohjelma.

 

Näyttelyilmoittautumiset

Jos sinulla ei ole Suomen Kissaliiton näyttelysääntöjä, voit lyhyen oppimäärän kertauksen käydä läpi lukemalla Kissalehden "Kissaliitto tiedottaa"- osaston.

Näyttelyilmoittautumiset tehdään pääsääntöisesti sähköisesti Omakissan kautta näyttelyn ilmoittautumisaikana. Ellei Omakissa ole käytössäsi, voit ilmoittautua lähettämällä ilmoittautumislomakkeen järjestävän yhdistyksen näyttelysihteerille. Muistathan että jäsenmaksu pitää olla maksettu ennen vuoden ensimmäiseen näyttelyyn ilmoittautumista!

Useat ulkomaiset näyttelyjärjestäjät, mm. Felix Tallinnassa, ottavat nykyisin vastaan ilmoittautumisia sähköpostilla, mutta ne pitää näyttelysääntöjen mukaan lähettää oman yhdistyksen kautta. Ilmoittautumislomakkeeseen laitetaan tarkastusmerkintä sekä lähetetään eteenpäin järjestävälle yhdistykselle. Ilmoittautumislomakkeen perille menoa nopeutat liittämällä näyttelykutsun tai näyttelysihteerin yhteystiedot ilmoittautumisesi liitteeksi. Muistathan lähettää näyttelyilmoittautumiset hyvissä ajoin ennen ilmoittautumisajan päättymistä näyttely-yhdyshenkilölle sekä tarkistaa maahan tarvittavat rokotukset ja muut maahantuontisäännökset.

 

Kissojen valmistuminen

URKin ruusukesihteeri Minna Rautiainen.

Mikäli kissasi näyttelytulokset löytyvät Omakissasta ja valmistumisen edellytykset täyttyvät, valmistuu kissasi automaattisesti.

Ulkomaisten näyttelyiden tulokset eivät siirry automaattisesti Omakissaan, Jos kissasi on saanut sertifikaatteja ulkomailta, ota tavaksi ilmoittaa ne heti näyttelyn jälkeen Omakissaan! Ilmoita puuttuvat sertifikaatit kissan tiedoista löytyvällä Muutospyynnöt lomakkeella. Liitä mukaan saamasi diplomi skannattuna kokonaisuudessaan

Valmistumisilmoitus vanhaan tapaan tehdään joko eLomakkeella tai lähettämällä paperilomake osoitteella:

Suomen Kissaliitto ry
Palkkatilankatu 7 B 109
00240 HELSINKI

Pentuvälitys- ja kasvattajatiedotteet

 

Pentuvälitys

URKin pentuvälittäjä on Joel Lapintuli, joel(at)urk.fi

Muistathan ilmoittaa muuttuneet kasvattajatietosi URKin pentuvälittäjälle päivitettäväksi. Myytävät pennut, odotettavat pentueet sekä suunnitelmat saat nähtäville URKin kotisivuille sekä jäsentiedotteeseen kun ilmoitat ne kirjallisesti esim. sähköpostilla pentuvälittäjille monika(at)urk.fi.

Pennut pidetään pentuvälityksessä luovutusikäiseksi saakka. Tämän jälkeen voit kirjallisesti pyytämällä jatkaa pentujen välittämistä edelleen kuukauden ajan URKin kotisivuilla ja pentuvälityksessä. Muistathan myös päivittää varatut pennut listoille. Kotisivujen pentuvälitykseen voit toimittaa myös kuvia pennuistasi.

 

Kasvatusasiat ja -neuvonta

URKin kasvatusasiat ja -neuvonta: Anne Kontula, anne(at)urk.fi.

Ennen kasvattajaksi ryhtymistä, ja kasvattajanimen anomista on suoritettava Kissaliiton kasvattajan peruskurssi. Ennen astutusta suorita asioiden lyhyt kertaus Kissa-lehden ”Kissaliitto tiedottaa” osastolta. Tarkemmat ohjeet ja säännöt löydät Suomen Kissaliiton ja FIFen säännöistä. Yleensä Suomen Kissaliiton kanssa asioidessa pääsee helpommalla ja nopeammin kun luet ohjeet huolellisesti, lähetät kaikki paperit kerralla sekä suoritat tarvittavat maksut etukäteen ja liität maksusta kuitin tai kuittikopion papereidesi liitteeksi.

 

Kasvattajanimi ja kasvattajasitoumus

Kasvattaja on kissan omistaja astutushetkellä. Kasvattajalla on astutushetkellä oltava hyväksytty kasvattajanimi saadakseen pennut rekisteröityä. Kasvattajanimianomus ja allekirjoitettu kasvattajasitoumus lähetetään maksukuitin kera täytettynä Suomen Kissaliitolle. Varaudu parin kuukauden odotukseen, sillä kasvattajanimi hyväksytään FIFessä. Muistathan että jalostuksessa käytettävien kissojen on oltava mikrosirutettuja (tai tatuoituja) ja testattuja ennen astutusta. Rokotusten täytyy olla voimassa myös sääntöjen mukaan ja testaukset on tehtävä suositusten mukaisesti, yleensä ennen astutusta.

 

Siitosuros

Allekirjoitettu siitosuroksen omistajan sitoumus on toimitettava Suomen Kissaliitolle edelleen välitettäväksi ennen ensimmäistä astutusta. Astutustodistus annetaan naaraan omistajalle kuittina suoritetusta astutusmaksusta.

 

Pentujen rekisteröinti

Pentujen rekisteröinti hoidetaan sähköisesti Omakissassa.

Myytyäsi pennut, kissojen omistajanvaihdokset hoidetaan sähköisesti Omakissassa.

 

Tuonti- ja vientikissat

Hankkiessasi kissaa ulkomailta, tarkista onko kissan kasvattaja FIFeen kuuluva kasvattaja. Jos kasvattaja on FIFen ulkopuoliseen yhdistykseen tai liittoon kuuluva kasvattaja, kannattaa tarkistaa mahdollisuus kissan rekisteröintiin Suomessa liiton rotutoimikunnalta ennen kissan maahantuontia.

Tuontikissan alkuperäinen rekisterikirja, transfer (omistajuuden siirtotodistus) ja tuontikissan rekisteröintianomus toimitetaan Suomen Kissaliitolle. Muista tarkistaa myös lemmikkieläinten maahantuontisäännökset Suomeen tuotaessa.

Vientikissa tarvitsee rekisterikirjan ja transferin. Transferin voit pyytää maksua vastaan liiton rotukirjaajalta. Muista tarkistaa kyseisen maan maahantuontisäännökset ennen kissan matkaa uuteen kotiinsa.

Jäsentiedotteet

 

Jäsenmaksut 2020

URKin jäsenrekisteriä hoitaa Mia Tuomivirta. 

Jäsenmaksun on sääntöjen mukaan oltava maksettuna viimeistää helmikuun loppuun mennessä, mutta muistathan, että jäsenmaksu on suoritettava ennen vuoden ensimmäisen näyttelyilmoittautumisen lähettämistä!

Varsinaisen jäsenen jäsenmaksu on 24 € ja varsinainen jäsen saa sekä Kissa-lehden että URK-jäsentiedotteen. Jos et halua Suomen Kissaliiton jäsenlehteä (olet esimerkiksi jäsenenä jo jossain muuussa rotukissayhdistyksessä), voit maksaa alennetun varsinaisen jäsenen jäsenmaksun 15 €. Varsinaiset jäsenet ovat yhdistyksen äänivaltaisia jäseniä.

Varsinaisen jäsenen kanssa samassa osoitteessa asuva perhejäsen maksaa jäsenmaksua 15 €. Molemmat jäsenet ovat yhdistyksessä äänivaltaisia jäseniä. Perheeseen tulee 1 Kissa-lehti ja 1 URK jäsentiedote.

Juniorjäsen on alle 15-vuotias eikä hänellä ei ole äänioikeutta. Jäsenmaksu on 12 €. Juniorjäsen saa oman Kissa-lehden ja jäsentiedotteen mikäli samassa perheessä ei ole varsinaisia jäseniä.

Eläkeläisjäsenten jäsenmaksu on 12 €, he ovat luonnollisesti eläkkeellä, yhdistyksen äänivaltaisia jäseniä ja saavat Kissa-lehden sekä jäsentiedotteen.

Ainaisjäsenen jäsenmaksu on 200 € jolla lunastaa URKin ainaisjäsenyyden ja on aina yhdistyksen varsinainen jäsen.

Kannattajajäsen voi olla henkilö tai yhteisö joka haluaa tukea yhdistyksen toimintaa mutta ei ole äänivaltainen kokouksissa. Jäsenmaksu 50 €.

Kasvattajan maksama lahjajäsen on kasvattajan maksama yhden vuoden jäsenyys yhdistyksessä tuoreille kissanomistajille. Nämä jäsenet ovat ensimmäisenä vuotenaan jo varsinaisia jäseniä, äänivaltaisia ja saavat Kissa-lehden sekä jäsentiedotteen. Jäsenmaksu 10 €. 

 

Tuplajäsenet

Jos olet kahden tai useamman yhdistyksen jäsen, muistathan käydä merkitsemässä Omakissan jäsentietoihisi mille yhdistykselle annat äänesi. Kissaliiton sääntöjen mukaan henkilö voidaan laskea vain yhden jäsenyhdistyksen jäseneksi laskettaessa liittokokouksessa yhdistysten käytettävissä olevia ääniä. Jäsenmaksun liitto kuitenkin perii kaikista yhdistysten jäsenistä ja yhdistykselle on tietysti olennaista jäsenmäärä laskettaessa liittokokouksen äänestyksissä käytettävissä oleva äänimäärää. Mikäli ilmoitusta ei tehdä joulukuun loppuun mennessä tuplajäsenten jäsenyys hylätään kaikissa jäsenyysyhdistyksissä eikä ääntä ole käytettävissä minkään yhdistyksen äänimäärää laskettaessa.

 

Jäsentiedote

Jokaisen jäsenen lähes velvollisuus on osallistua URKin jäsentiedotteessa julkaistavan materiaalin keräämiseen vähintään kerran vuodessa! Tervetulleita ovat kaikki jutut kissoista, haastattelut, valmistumisjutut, näyttelytarinat, kissa-esittelyt, runot ja kuvat. Toimita oma kortesi kekoon lähettämällä aineistosi jäsentiedotteen toimittajalle julkaisuaikataulun mukaisesti.

Muista ilmoittaa muuttuneet yhteystietosi jäsenrekisterinhoitajalle!

Mukavaa ja antoisaa jäsenyysvuotta 2020!