Näyttelytiedotteet

URKin kummitoiminta
 

URKin kummitoiminnan yhteyshenkilö on Päivi Kilpeläinen, paivi(at)urk.fi 

URKin kummitoiminnan tarkoituksena on saada jokaiselle uudelle halukkaalle jäsenelle oma kummi, joka auttaa oppimaan kissanäyttelymaailman tavoille. Kummitoiminnasta vastaava järjestää sinulle kummin kissasi omasta kategoriasta, jolloin kummi tietää parhaiten miten kissa esitetään ja mihin ryhmään, väriin yms. kissa kuuluu. Jokaiselle uudelle tai vaikka vanhallekin jäsenelle löytyy oma kummi ohjaamaan ensimmäisten näyttelyiden läpi. Luotamme siihen, että uuden kissan omistaja on saanut jo kasvattajaltaan tarvittavat perustiedot kissan turkin pesuista ja hoidoista, jolloin kummin tehtäväksi jää sitten sen lopputuloksen esille saattaminen näyttelyssä yhdessä uuden jäsenen kanssa. 

Joten te jäsenet, jotka vielä emmitte siihen ekaan näyttelyyn ilmoittautumisessa, ei tarvitse enää harkita! Rohkeasti yhteys kummitoiminnasta vastaavaan, joka toimittaa sinulle näyttelyoppaan, avustaa näyttelyyn valmistautumisessa ja ohjaa sopivan kummin siipien suojaan!

 

Rokotukset

Muista ennen jokaista näyttelyilmoittautumista tarkistaa kissasi rokotukset, jotta ne ovat näyttelysääntöjen mukaiset! Säännöt rokotuksista näyttelyissä eivät välttämättä ole sama asia kuin kissan rokotusohjelma.

 

Näyttelyilmoittautumiset

Jos sinulla ei ole Suomen Kissaliiton näyttelysääntöjä, voit lyhyen oppimäärän kertauksen käydä läpi lukemalla Kissalehden "Kissaliitto tiedottaa"- osaston.

Näyttelyilmoittautumiset tehdään pääsääntöisesti sähköisesti Omakissan kautta näyttelyn ilmoittautumisaikana. Ellei Omakissa ole käytössäsi, voit ilmoittautua lähettämällä ilmoittautumislomakkeen järjestävän yhdistyksen näyttelysihteerille. Muistathan, että jäsenmaksu pitää olla maksettu ennen vuoden ensimmäiseen näyttelyyn ilmoittautumista!

Useat ulkomaiset näyttelyjärjestäjät, mm. Felix Tallinnassa, ottavat nykyisin vastaan ilmoittautumisia sähköpostilla, mutta ne pitää näyttelysääntöjen mukaan lähettää oman yhdistyksen kautta. Ilmoittautumislomakkeeseen laitetaan tarkastusmerkintä sekä lähetetään eteenpäin järjestävälle yhdistykselle. Ilmoittautumislomakkeen perille menoa nopeutat liittämällä näyttelykutsun tai näyttelysihteerin yhteystiedot ilmoittautumisesi liitteeksi. Muistathan lähettää näyttelyilmoittautumiset hyvissä ajoin ennen ilmoittautumisajan päättymistä näyttely-yhdyshenkilölle sekä tarkistaa maahan tarvittavat rokotukset ja muut maahantuontisäännökset.

 

Kissojen valmistuminen

Mikäli kissasi näyttelytulokset löytyvät Omakissasta ja valmistumisen edellytykset täyttyvät, valmistuu kissasi automaattisesti.

Ulkomaisten näyttelyiden tulokset eivät siirry automaattisesti Omakissaan, Jos kissasi on saanut sertifikaatteja ulkomailta, ota tavaksi ilmoittaa ne heti näyttelyn jälkeen Omakissaan! Ilmoita puuttuvat sertifikaatit kissan tiedoista löytyvällä Muutospyynnöt-lomakkeella. Liitä mukaan saamasi diplomi skannattuna kokonaisuudessaan.

Valmistumisilmoitus vanhaan tapaan tehdään joko eLomakkeella tai lähettämällä paperilomake osoitteella:

Suomen Kissaliitto ry
Palkkatilankatu 7 B 109
00240 HELSINKI