Pentuvälitys- ja kasvattajatiedotteet

Pentuvälitys- ja kasvattajatiedotteet

 

Pentu- ja kasvattajalistat

URKin pentu- ja kasvattajalistoja ylläpitävät Iina Haikka ja Piritta Lohela, kasvattajat(at)urk.fi

Muistathan ilmoittaa muuttuneet kasvattajatietosi URKin kasvattajalistan ylläpitäjälle päivitettäväksi. Myytävät pennut, odotettavat pentueet sekä suunnitelmat saat nähtäville URKin kotisivuille ilmoittamalla ne Pennut-sivun lomakkeen kautta. 

Pennut pidetään listalla luovutusikäiseksi saakka. Tämän jälkeen voit kirjallisesti pyytämällä jatkaa pentujen välittämistä edelleen kuukauden ajan URKin kotisivuilla. Muistathan myös päivittää varatut pennut listoille. Kotisivujen pentuvälitykseen voit toimittaa myös kuvia pennuistasi.

 

Kasvatusasiat ja -neuvonta

URKin kasvatusasiat ja -neuvonta: Anne Kontula, anne(at)urk.fi.

Ennen kasvattajaksi ryhtymistä ja kasvattajanimen anomista on suoritettava Kissaliiton kasvattajan peruskurssi. Ennen astutusta suorita asioiden lyhyt kertaus Kissa-lehden ”Kissaliitto tiedottaa” osastolta. Tarkemmat ohjeet ja säännöt löydät Suomen Kissaliiton ja FIFen säännöistä. Yleensä Suomen Kissaliiton kanssa asioidessa pääsee helpommalla ja nopeammin, kun luet ohjeet huolellisesti, lähetät kaikki paperit kerralla sekä suoritat tarvittavat maksut etukäteen ja liität maksusta kuitin tai kuittikopion papereidesi liitteeksi.

 

Kasvattajanimi ja kasvattajasitoumus

Kasvattaja on kissan omistaja astutushetkellä. Kasvattajalla on astutushetkellä oltava hyväksytty kasvattajanimi saadakseen pennut rekisteröityä. Kasvattajanimianomus ja allekirjoitettu kasvattajasitoumus lähetetään maksukuitin kera täytettynä Suomen Kissaliitolle. Varaudu parin kuukauden odotukseen, sillä kasvattajanimi hyväksytään FIFessä. Muistathan että jalostuksessa käytettävien kissojen on oltava mikrosirutettuja (tai tatuoituja) ja testattuja ennen astutusta. Rokotusten täytyy olla voimassa myös sääntöjen mukaan ja testaukset on tehtävä suositusten mukaisesti, yleensä ennen astutusta.

 

Siitosuros

Allekirjoitettu siitosuroksen omistajan sitoumus on toimitettava Suomen Kissaliitolle edelleen välitettäväksi ennen ensimmäistä astutusta. Astutustodistus annetaan naaraan omistajalle kuittina suoritetusta astutusmaksusta.

 

Pentujen rekisteröinti

Pentujen rekisteröinti hoidetaan sähköisesti Omakissassa.

Myytyäsi pennut, kissojen omistajanvaihdokset hoidetaan sähköisesti Omakissassa.

 

Tuonti- ja vientikissat

Hankkiessasi kissaa ulkomailta, tarkista onko kissan kasvattaja FIFeen kuuluva kasvattaja. Jos kasvattaja on FIFen ulkopuoliseen yhdistykseen tai liittoon kuuluva kasvattaja, kannattaa tarkistaa mahdollisuus kissan rekisteröintiin Suomessa liiton rotutoimikunnalta ennen kissan maahantuontia.

Tuontikissan alkuperäinen rekisterikirja, transfer (omistajuuden siirtotodistus) ja tuontikissan rekisteröintianomus toimitetaan Suomen Kissaliitolle. Muista tarkistaa myös lemmikkieläinten maahantuontisäännökset Suomeen tuotaessa.

Vientikissa tarvitsee rekisterikirjan ja transferin. Transferin voit pyytää maksua vastaan liiton rotukirjaajalta. Muista tarkistaa kyseisen maan maahantuontisäännökset ennen kissan matkaa uuteen kotiinsa.