Hallitus ja toimihenkilöt

Yhdistyksen hallitus ja toimihenkilöt 2024

 

Puheenjohtaja / sponsoriasiat / näyttelyiden myyntipaikat / sisäinen tiedotus / Facebook:

Sanna-Leena Santapakka, puheenjohtaja(at)urk.fi

Varapuheenjohtaja / näyttelyiden kummitoiminta / info- ja arpajaispöytä:

Päivi Kilpeläinen, paivi(at)urk.fi

Sihteeri / Kissaliiton yhteyshenkilö / Omakissa-pääkäyttäjä ja Omakissa-tuki / ulkomaiden näyttelyilmoittautumiset / URKissa-päätoimittaja / jäsenlehden ja näyttelyluettelon mainoshankinta / kotisivujen päivitys ja pentu- ja kasvattajalista:

Iina Haikka, sihteeri(at)urk.fi / urkissa(at)urk.fi

Rahastonhoitaja / Omakissa-pääkäyttäjä:

Riikka Tuomi, rahastonhoitaja(at)urk.fi 

Hyvinvointivastaava / näyttelyiden eläinlääkärivastaava / kasvatusneuvonta ja pentuinfo:

Anne Kontula, anne(at)urk.fi

Varastovastaava / kotisivujen päivitys ja pentu- ja kasvattajalista  / info- ja arpajaispöytä:

Piritta Lohela, piritta(at)urk.fi / kasvattajat(at)urk.fi

Tuomariemäntä / varapöytäkirjasihteeri / Facebook:

Katja Patrikainen, katja(at)urk.fi

Jäsensihteeri / varastovastaava:

Essi Olavaara, jasenrekisteri(at)urk.fi 

Varajäsen / näyttelysihteeri / näyttelyluettelon taitto:

Erika Aaltonen, erika(at)urk.fi / show(at)urk.fi

 

Hallituksen ulkopuolelta:
 

Ruusukesihteeri: Minna Rautiainen, minna.rautiainen(at)elisanet.fi

Hallituksen esittelyt

Puheenjohtaja sponsoriasiat / jäsenlehden ja näyttelyluettelon mainoshankinta /  sisäinen tiedotus / Facebook:

 

Sanna-Leena Santapakka
Sähköposti: puheenjohtaja(at)urk.fi

 

Kutsun ensimmäisen kissani, riistanvärisen abessinialaisherra Kossin (SP Nebuankhet Padmesh), tuloa elämääni työtapaturmaksi. Työskentelen toimittajana, ja kesällä 2009 tein artikkelia barffaavista kissoista. Haastattelupaikalla oli kolme barffaavaa aikuista ja neljä pentua. Ja yksi pennuista kiipesi sitkeästi käsilaukkuuni, kerta toisensa jälkeen. Koska olin kissan hankintaa jo harkinnut pitkään ja abessinialainen rotuna oli tuttu, oli päätös aikalailla siinä.

Kuukauden Kossi oli ehtinyt meillä olla, kun menimme kasvattajan kanssa ensimmäiseen näyttelyyn. Kuopion raviradalla tunnelma tempaisi mukanaan, ja samalla kun tilasin kasvattajalta seuraavan pennun (sininen tyttöaby, kiitos) tunsin myös näyttelykärpäsen pureman.

Sinnisen tyttöpennun tuloa odotin lopulta kahdeksan vuotta, ja tässä välissä lauma ehti kasvaa kahdella muulla jäsenellä. Ensiksi kotiin tuli beige kastraattipoju Sketsi  (SP Nebuankhet Quetzalcoatl) ja pari vuotta myöhemmin hänen pikkusiskonsa, punainen Kiipi (SC Nebuankhet Yraen Ruadh). Joulukuussa 2017 lauma täydentyi vielä sillä sinisellä pikkutytöllä nimeltään PuNpu (Nebuankhet Pastel Goth).

Kasvattajanimi FI*Vuolas minulle myönnettiin keväällä 2013 ja ensimmäinen pentue syntyi helmikuussa 2017.

Koska olen melkoisen helposti houkuteltavissa kaikkeen toimintaan mukaan, olen ehtinyt erinäisissä hommissa kissayhdistyksissä pyöriä jo varsin pitkään.

Toimin rotyhdistyksemme Somakiss Ry:n hallituksessa vuosina 2011-2016 ja Kissaliiton Kurinpitotoimikunnassa 2014-2016. Vuoden 2017 alusta olen toiminut Kissaliiton hallituksen varajäsenenä. URK:n hallituksessa olen ollut jo vuodesta 2015 lähtien, vuosina 2016-2018 varapuheenjohtajana ja nyt vuodesta 2022 alkaen yhdistyksen puheenjohtajana.

Tuomariemäntänä päätehtäväni on kutsua, kaivaa ja houkutella URK:n näyttelyihin tuomarit, joista jokaisen kohdalla näytteilleasettaja voi olla tyytyväinen ja odottaa tuomarijakoa innolla, eikä pelolla. Jäsenistön tuomaritoiveet ovat elinehto, joten pyydänkin niitä minulle sähköpostilla, Faceviestillä tai hihasta nykäisemällä myös näyttelyiden välisenä aikana!

 

Varapuheenjohtaja / näyttelyiden kummitoiminta / info- ja arpajaispöytä:

 

Päivi Kilpeläinen

Sähköposti: paivi(at)urk.fi 

 

Oman ensimmäisen kissan otin seitsemäntoista vuotiaana, kotikissa Mirandan. Sain nähdä, kokea ja kasvaa rakkaan Mirandan kanssa elämässä jos jonkinlaisia seikkailuja. Hän eli kahdeksantoista muistorikasta vuotta, jonka  jälkeen ajatukseni oli, ettei enään koskaan kissoja, koska suru oli valtaisa.

Tällä hetkellä kodistani löytyy 3,5v kotikissa neiti Luna, maine coon veljekset Onix 2v ja Enzo 1v sekä siperiankissa Rosa 4v.

Olen vasta-alkaja rotukissatoiminnassa. Ensimmäinen rotukissa, maine coon poika Onix muuttti meille vajaa kaksi vuotta sitten. Ensimäisen kerran kävin kissanäyttelyssä ystävän vinkkaamana noin puolitoista vuotta sitten, ja siitä se lähtikin! Aloimme kiertämään näyttelyitä Onixin kanssa, ja yhteinen harrastaminen vei ihan mukanaan. Olemme saaneet uusia ystäviä ja tuttuja, kaksi sekä nelijalkaisia. Assistenttina olemisenkin olen muutaman kerran jo kokea.

Rotukissayhdistystoiminnassa tosiaan ihan aloittelija, ja toivonkin hallitustoiminnan tuovan ja opettavan paljon uutta. Olen kovin kiinnostunut kaikesta kissoihin liittyvästä, ja mieluusti olisin tukemassa ja kehittämässä kaikkien kissojen hyvinvointia ja elämänlaatua.

kuva Pauli Araneva

Sihteeri / Kissaliiton yhteyshenkilö / Omakissa-pääkäyttäjä ja Omakissa-tuki / ulkomaiden näyttelyilmoittautumiset / URKissa-päätoimittaja / jäsenlehden ja näyttelyluettelon mainoshankinta / kotisivujen päivitys ja pentu- ja kasvattajalista:

 

Iina Haikka
Sähköposti: sihteeri(at)urk.fi

Olethan ensin yhteydessä sähköpostilla, mikäli haluat lähettää ulkomaan näyttelyilmoittautumisen postitse

URKissa: urkissa(at)urk.fi

 

Kissat ovat kirjaimellisesti aina olleet osa elämääni, sillä perheessäni on ollut kissa jo ennen syntymääni. Muutettuani vuonna 2009 Helsinkiin opiskelemaan talo tuntui kovin tyhjältä ilman kissaa, eikä siinä monta kuukautta mennyt ennen kuin ensimmäinen ihan oma kissani, kotikissatyttö Iiris muutti meille Kouvolan eläinsuojeluyhdistykseltä. Heitteille jätetyn ja aran kissaneidin luottamuksen voittaminen oli pitkä prosessi, mutta myös yksi elämäni hienoimpia saavutuksia, sillä neiti on nykyään todella ihmisrakas ja hellyydenkipeä tapaus.

Vuonna 2013 aloin harkita kaverin hankkimista Iirikselle, ja kuinka ollakaan, PetExpossa tutustuin - ja ihastuin - american curleihin. Heinäkuussa meille muuttikin pikkuinen kippurakorva Vilma ja kasvattaja Terhi esitteli minulle sekä URKin että kissanäyttelyt. Näyttelykärpäsen puremana aloin kiertää pääkaupunkiseudun ja lähialueiden näyttelyitä Vilman kanssa, ja keväällä 2014 päädyin ikään kuin vahingossa myös assistentin hommiin. Assarointi olikin todella hauskaa puuhaa, jossa sai tutustua paitsi tuomareihin myös uusiin ihaniin kissarotuihin. Nykyään minua näkee assarina useissa näyttelyissä.

Kissaharrastukseni otti askeleen eteenpäin vuonna 2014, kun minusta tuli pienen punaisen somalitytön sijoituskoti. Nyt yhdet pennut maailmalle lähettäneenä elelemme rauhallista kissaperheen arkea. 

URKin jäsenenä olen ollut vuodesta 2013 ja hallituksen jäsenenä vuodesta 2015 alkaen.

Rahastonhoitaja / Omakissa-pääkäyttäjä:

 

Riikka Tuomi

Sähköposti: rahastonhoitaja(at)urk.fi  

 

Hyvinvointivastaava / näyttelyiden eläinlääkärivastaava / kasvatusneuvonta ja pentuinfo:

 

Anne Kontula
Sähköposti: anne(at)urk.fi

 

Kissailun aloitin viime vuosituhannen puolella löytölästä haetun Mellin ja sille hetikohta kaveriksi hankitun punaisen abessinialaispoika Kessin muodossa. Kessi eli EP&IC Habibin Quest for Fire täytti marraskuussa 2014 kunnioitettavat 15 vuotta, ja on edelleen vetreässä kunnossa. Muuten tarina on se tavallinen, eli kasvattaja houkutteli näyttelyihin, ja halusi myös käyttää Kessiä parin pentueen isänä, joten meille tuli astutuspalkkioksi sitten Kessin tytär sininen Tiuku. Ajattelin että jos sitä yhden pentueen kun pennut on niin söpöjä. Sillä tiellä ollaan edelleen, mutta pentueita on tullut ”hieman” enemmän kuin aluksi ajattelin…

Kissayhdistystoiminnassa olen ollut mukana aikanaan Porokin ja InCatin toimihenkilönä, sekä abessinialaisten ja somaleiden rotuyhdistys Somakiss Ry:ssä mm. sihteerinä. Nyt muutaman vuoden tauon jälkeen on taas ihan mukava harrastaa enemmän tätä kissatouhua yhdistystoiminnankin muodossa. 

Varastovastaava / kotisivujen päivitys ja pentu- ja kasvattajalista / info- ja arpajaispöytä:

 

Piritta Lohela

Sähköposti: piritta(at)urk.fi

Kasvattajalista: kasvattajat(at)urk.fi 

 

Lapsuudesta asti kissaihmiseksi tunnustautunut. Maatiaiskissoja jokunen ollut aiemmin, mutta vuonna 2018 sukelsin rotukissamaailmaan ja siinä tarkemmin sijoituskotina toimimiseen, mutta myös näytteilyitä on jonkin verran tullut kierrettyä.

Ensimmäisenä saapui kissaperheemme kruunaamaton kuningatar sininen abessinialainen Singa loppukesästä 2018 ja kaveriksi saman vuoden lopulla hieman varautunut touhupylly bengalineiti Piiku. Vuosi ehdittiin siinä rauhallista yhteiseloa viettää (siis niin rauhallista kuin se nuoren abyn ja bengalin kanssa voi olla) ja Singa ehti yhden pentueen kasvatella kun seuraavan vuoden lopulla perheemme täydentyi riistanvärisellä abyneiti Runalla, todellisella halivauvalla :).

Sijoituspentueita ehtinyt muutama jo kasvaa ja pentuja lähtenä maailmalle, mutta vasta syksyllä 2022 jäi ensimmäisen kerran pentu myös perhettämme täydentämään kun Piikun viimeisestä pentueesta jäi emonsa veroinen touhupylly ja komentelija bengalinneiti Sieidi peräkammarintytöksi.

Sijoituskotina toimiessa on saanut tutustua syvemmälle rotukissojen maailmaan ja erityisesti kissojen kasvatuksen sen iloineen ja haasteineen kasvattajien ja kissaryhmämme ihmisten tukiessa ja mukana eläessä. Päivääkään en vaihtaisi pois.

Näyttelyissä olen kierrellyt sekä kissojen kanssa, että myös assarina muutamat kerrat. Assarina pääsee lähemmin tutustumaan eri kissarotuihin ja näyttelypäivän kulku avautuu ihan toisenlailla.

Yhdistystoimintaan ja käytettävissä olevaksi hallituksen jäseneksi ilmoittauduin syksyllä 2022 ja aloitin hallituksessa 2023 vuoden alusta.

 

 

Tuomariemäntä / varapöytäkirjasihteeri / Facebook:

 

Katja Patrikainen

Sähköposti: katja(at)urk.fi 

Jäsensihteeri / varastovastaava:

 

Essi Olavaara

Sähköposti: jasenrekisteri(at)urk.fi 

Varajäsen / näyttelysihteeri / näyttelyluettelon taitto:

 

Erika Aaltonen,

Sähköposti: erika(at)urk.fi / show(at)urk.fi

 

Ihastuin cornish rexeihin joskus 2000-luvun alkupuolella ja ajattelin, etten koskaan voisi hankkia omaa cornaria kissa-allergiani takia. Huomasin kuitenkin onnekseni, ettei siskoni hankkimista cornareista tullut juurikaan allergiaoireita ja uskaltauduin ottamaan ensimmäisen oman cornish rexini vuoden 2008 lopussa. Nälkä kasvaa syödessä ja pian huomasin olevani kasvattajakurssilla ja olin hankkinut kahden lemmikkicornarin lisäksi sijoituspojan. Vuonna 2012 syntyi ensimmäinen oma cornish rex -pentueeni nimellä FI*Derekaz. 

Tällä hetkellä kotonamme asuu cornariakkalauman lisäksi ocicat-kastraatti ja kolme koiraa. Olen mukana myös kahdessa ravihevoskimpassa. Eläinten lisäksi aikaani kulutan paljon tietokoneella, jonka myötä olen ajautunut myös lehtien / näyttelyluetteloiden taittohommiin ja opettelemaan näyttelysihteerin pestiä. Taitan myös Kissaliiton Kissa-lehteä.

Tälle ja ensi kaudelle lupauduin varajäseneksi sillä ehdolla, ettei mulle anneta muita tehtäviä kuin näyttelysihteerin pestiin liittyvät vaikka ilmoittautuisin mihin - toistaiseksi se on toteutunut :D Huonona ominaisuutenani voisin sanoa olevan sen, että innostun herkästi mukaan ties mihin... Vuosien ajan salaa haaveilin uskaltautuvani näyttelysihteeriksi ja vihdoin kun se hetki koitti syksyllä 2023 URKin Riihimäen näyttelyissä, totesin selviytyväni - kiitos URK luottamuksesta! Sillä tiellä siis jatketaan, näyttelysihteerin tehtävä on hyvin mielenkiintoinen, sopivasti haastava ja näpertelyä rakastavalle henkilölle juuri omiaan :)