Vuoden kissa -kilpailun säännöt

URK:n Vuoden Kissa 2020

URK palkitsee vuosittain jäsentensä menestyneitä kissoja Vuoden Kissa -kilpailussa. Vuoden 2020 parhaat kissat poimitaan suoraan Kissaliiton ranking-listalta ja palkitaan maaliskuun näyttelyssämme. Mikäli näyttelyä ei koronatilanteen vuoksi voida järjestää, palkitaan vuoden kissat syksyn näyttelyssämme.

Kissa osallistuu automaattisesti Vuoden Kissa 2020 -kilpailuun, kun kissan/kissojen kaikki omistajat ovat URK:n jäseniä ja antaneet äänensä URK:lle. Kasvattajaluokkiin osallistuvat ne kasvattajat, jotka ovat URK:n jäseniä ja antaneet äänensä URK:lle. Jos kasvattajanimi on yhteisomistuksessa, tulee kaikkien omistajien olla URK:n jäseniä ja äänensä yhdistykselle antaneita. Palkittavalla kissalla tulee olla rankingissa vähintään 5 tulosta, poislukien nuorten-, siitos- ja veteraaniluokissa, joissa minimitulosten määrä on 3. Kunkin kategorian ja luokan voittaja saa tuotepalkinnon, sijat 2 ja 3 palkitaan diplomein.

Kissaliiton Vuoden Kissa -ranking:


Kaikki kilpailuvuoden aikana kotimaisiin näyttelyihin osallistuneet Kissaliiton rekisteriin merkityt kissat osallistuvat automaattisesti Vuoden Kissa-kilpailuun. Kissan omistaja voi halutessaan kieltää kissansa ottamisen mukaan kilpailuun ilmoittamalla siitä kirjallisesti liiton toimistoon viimeistään seuraavan vuoden tammikuun 15. päivään mennessä. Ilmoituksen voi tehdä jo kilpailuvuoden kuluessa, vaikka heti vuoden alettua, jos omistaja näin haluaa.

Tulokset poimitaan Suomen Kissaliiton kissapistelaskennasta Omakissa-järjestelmässä. 
Voittajat julkaistaan Kissaliiton vahvistettua ranking-tulokset. URK on henkilökohtaisesti yhteydessä voittajiin.